S

 

Training Stress-sensitief werken


Ervaart een groot deel van de mensen die jij ondersteunt stress? Uit onderzoek weten we steeds meer wat de impact hiervan is. In de training Stress-sensitief werken ga je aan de slag met het herkennen van stress, hoe hiermee om te gaan en hoe je dit inzet in de ondersteuning die jij biedt.

Over de effecten van stress
Stress beïnvloedt het denken en het doen van mensen en is van invloed op het dagelijks functioneren. Mensen gaan gemiddeld genomen meer bij de dag leven, hebben meer moeite om in actie te komen en zijn minder goed in staat om verlangens en emoties te reguleren. Daarbij werkt aanhoudende stress stevig door op het immuunsysteem waardoor mensen bevattelijker worden voor gezondheidsproblemen. De doorwerking van chronische stress maakt dat mensen in de ondersteuning die zij aangeboden krijgen lang niet altijd in staat zijn om te doen wat er van hen gevraagd wordt. Ze missen afspraken, leveren niet tijdig de gevraagde stukken aan, verzuimen in budget- of sollicitatietrainingen en kunnen vervallen in apathie en slachtofferschap. Wij zijn er van overtuigd dat een gezamenlijke Stress-sensitieve aanpak in Utrecht verschil gaat maken.

Inhoud van de training
De training behandelt de wetenschappelijke onderbouwing over de impact van chronische stress en theoretische kennis over Stress-sensitief werken. Daarnaast ga je actief aan de slag met het oefenen met gesprekstechnieken en strategieën. Na de training Stress-sensitief werken:

  • Herken je stress en de impact van stress
  • Weet je hoe je die stress kunt reduceren
  • Beschik je over een toolbox met instrumenten
  • Heb je dezelfde theoretische en praktische basis over de methode Stress-sensitief werken als andere dienstverleners en hulpverleners van de stad

Je volgt de training samen met professionals van verschillende Utrechtse partners uit het sociale domein. Zo ontwikkelen we met elkaar een gezamenlijke taal en omgang met klanten. 
Heeft uw organisatie belangstelling? Neem contact met ons op via info@budgetvaardig.nl.

De training bestaat uit meerdere dagdelen, de cursist committeert zich aan deze reeks van meerdere dagdelen en is dus aanwezig op de 3 momenten! Zie data in de aanmeldregel onderaan deze pagina.

De training is als volgt opgebouwd:

       Bijeenkomst 1 - online startbijeenkomst van maximaal een uur.

  •  Na de startbijeenkomst doorloop je de e-learning, deze bestaat uit 3 modules en neemt in totaal ongeveer 2 uur in beslag.
    • Module 1: Impact van stress
    • Module 2: Psychologische basisbehoeften
    • Module 3: Empathisch luisteren en Reflecteren

Bijeenkomst 2 - op locatie - tijdsduur 4 uur. Pieterskerkhof 16, Utrecht  

  • Na bijeenkomst 2 op locatie doorloop je de laatste 2 modules van de E-learning, tijdsduur 1 uur
    • Module 4: Verandervragen
    • Module 5: Gespreksstrategie

Bijeenkomst 3 - op locatie - tijdsduur 4 uur.  Pieterskerkhof 16, Utrecht 

Kijk in onderstaande regels naar de data zodat je kan beoordelen of die reeks in je agenda past
Klik op de regel als je je wilt inschrijven voor die training die bestaat uit een reeks. Je committeert je dus aan deze reeks.